Dit moet je in principe gewoon even doen
Shares

Woorden. Ik hou ervan.

Je kunt zo ontzettend lekker met woorden spelen. En ik hou van spelen. Want spelen brengt je intrinsieke motivatie naar boven en dan lijken dingen als vanzelf te gaan.

Woorden kunnen ook zo veel emoties oproepen. Wat voelde jij toen je de titel van dit artikel las? Weerstand? “Ik moet helemaal niks, en al zeker niet gewoon even”. Buiten de woorden dit en doen bestaat de titel slechts uit “jeukwoorden”. Maar hoe vaak zeg je niet “ik moet nog even dit, ik moet nog even dat”. Ik moet nog even een blogje schrijven. Ik moet die klant nog even bellen.

Schiet je dan ook in de weerstand? Dat is immers het gevolg van bepaalde woorden. Dan schiet het waarschijnlijk niet op met het schrijven van dat blog. En hoe vriendelijk zal je aan de telefoon zijn als je die klant nog even moet bellen?

Woorden roepen emoties op, maar andersom werkt het ook. Emoties brengen als vanzelf woorden die daarbij horen. Daarom schrijf en bel ik ook altijd met een glimlach. Dan voelt het goed, voelt het licht en luchtig. Probeer maar eens een boze brief te schrijven op het moment dat je een glimlach op je gezicht hebt. Dat lukt gewoon niet.

Het is dus goed om na te denken welke woorden je voor jezelf en ook voor je klanten gebruikt. Gebruik luchtige woorden, ook als het om serieuze zaken gaat. Serieus hoeft niet zwaar te zijn, het mag best spelen zijn. Als ondernemen weer spelen wordt, dan word je naar je intrinsieke motivatie gebracht. En dan lijken dingen als vanzelf te gaan.

Het is bovendien nog heel lagom ook.

Zou je meer willen gaan spelen in je onderneming? Misschien heb je hier dan wat aan.

Speel ze!

Shares

 

Shares
Share This