Lagom ondernemen is meer dan in balans zijn. Meer dan niet te veel, niet te weinig, precies goed.

Lagom ondernemen is ook: handelen vanuit vertrouwen. Dat betekent dat jij en de ander geen dubbele agenda’s hebben. Dat je vertrouwt dat ieder zijn werk doet. En dat het ook allemaal goed komt.

Vanuit vertrouwen werk ik samen met mijn VA (virtual assistant). Contractueel is vastgelegd dat zij een aantal uren in de maand voor mij werkt. Die uren heeft ze voor mij gereserveerd. En braaf geeft zij aan het eind van de maand aan hoeveel uren ze daadwerkelijk besteed heeft.

Vanuit lagom oogpunt is het echter helemaal niet interessant hoeveel uren ze voor mij gewerkt heeft. Als ze maar dát geleverd heeft wat ik haar gevraagd heb. Vanuit lagom oogpunt is een uurtarief – uurtje factuurtje – niet werken vanuit vertrouwen, maar werken vanuit controle. Wat eigenlijk ook nog schijncontrole is.

Vanuit lagom oogpunt is een business model dat uitgaat van resultaten in plaats van uren een veel logischer keuze.

Als je met mij meegaat op Business Retreat in Zweden, zal ik het niet hebben over de uren die ik voor je werk. Niet de uren die ik tijdens die week aan je besteed en niet de uren die ik voor de ontwikkeling besteed heb. Of de tijd die de nazorg vraagt. Ik heb het over het resultaat dat je zult hebben als je meegaat. Je hebt namelijk na die week een helder pad voor je business en je leven. Je hebt weer lol in je business. Je kunt weer genieten. Je hebt weer tijd voor de zaken die echt belangrijk zijn.

Kun jij je onderneming ook zo inrichten dat je werkt vanuit vertrouwen? Hoe ga jij dat doen? Vertel het mij in een reactie of stuur me een bericht.

Shares

Shares
Share This