Ik besluit te genieten
Shares

“Morgen ga ik op vakantie.” Hij sprak het uit alsof ie er eigenlijk geen zin in had. “Misschien ben ik dan in de gelegenheid om een keer weer te genieten.”

“Wanneer was de laatste keer?”

“Dat ik op vakantie was? Ehm.. dat was vorig..” “Nee, de laatste keer dat je lekker aan het genieten was?”

“Oh…” Hij zei niets, maar zijn blik verried dat het voelde alsof het minstens 100 jaar geleden was. Dat hij genoten had. Simpelweg genoten had.

Druk, druk, druk

Want hij was altijd druk. Druk met zijn werk, met zijn bedrijf. Dat vond ie leuk en noodzakelijk, maar genieten was er al heel lang niet meer bij. De vakantie plannen en voorbereiden liet hij aan zijn vrouw over. Vroeger konden ze daar samen nog zo van genieten. Heerlijk die voorpret.

Nu was het de laatste mails wegwerken, computer uit en op vakantie.

Om maar eens een voorbeeld te noemen. Vul maar in welke genietmomentjes hij allemaal nog meer miste. En ook binnen zijn bedrijf kon hij eigenlijk niet meer genieten. Omdat alles uit balans was. Hij hield zich bezig met de marketing, met zijn website, de blogs, de nieuwsbrief, met zijn boekhouding, met zijn personeel, met de opleiding van de nieuwe stagiaire, met de planning, met het klanten-service-contact en natuurlijk ook nog met zijn vak als hovenier. Maar eigenlijk kon hij aan niets van al die taken plezier beleven. Hij had nergens genoeg tijd of energie voor. Al helemaal niet voor zijn gezin. Of de voorpret voor de vakantie.

Maak het je business om te genieten

Juist binnen je bedrijf kun je heel erg genieten. Niet alleen van je vak, maar ook juist van die dingen er omheen. Ook van je marketing. Ook van klanten aantrekken. Ook van zichtbaar zijn. Als je daarin keuzes maakt wat je wel en wat je niet doet of misschien wel uitbesteedt. En als je het in een vorm giet die heel erg bij je past. Zodat je je comfort zone wel oprekt, maar niet kilometers er buiten moet gaan zitten. Je kunt niet alleen genieten, het is zels noodzakelijk voor succes. Als je ontspannen kunt genieten van je leven en je onderneming, kun je op alle gebieden succesvol zijn.

Zo maak ik vaak filmpjes of foto’s in het bos. Ik vind het heerlijk om in het bos rond te struinen. Natuur inspireert. En die filmpjes en foto’s gebruik ik op sociale media, zodat ik zichtbaar ben voor de ondernemers die mij nodig hebben.

Nee, die eerste filmpjes waren niet leuk, niet om te maken en niet om naar te kijken. Veel te spannend en veel te gespannen. Maar zoals zoveel dingen: als je iets vaker doet dan went het. Tegenwoordig kan ik dus echt genieten van het feit dat ik dat in het bos mag doen. En ik vind het niet meer echt erg om mezelf terug te zien en te horen. Zelfs de bloopers durf ik tegenwoordig wel te delen. En met bloopers kan je prospect meteen zien dat je ook echt een gewoon mens bent.

Laatst maakte ik een filmpje, speciaal voor de Business Boost Box. Wil je zien wat ik deed, en hoe ik genoot? Kijk dan hier. Inclusief de bloopers.

Genieten betekent succes

Simpel succesvol genieten binnen je bedrijf. Zodat je daarbuiten ook weer kunt genieten. Tijd en energie hebt voor je gezin of de voorpret voor je vakantie. Het kan allemaal. Als je een stap terug doet en de tijd neemt om de juiste keuzes te maken. De keuzes die helemaal passen bij jouw mooiste leven. Lagom noemen we dat bij Toffe Ondernemers. Maak de eerste goede keuze op weg naar genieten. Klik hier.

Petra - Toffe Ondernemers Nederland
Shares

Shares
Share This