Shares

Het kan aan mij liggen, maar ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en we worden alweer overspoeld door allerlei gratis challenges waar we wel aan mee zouden moeten doen. Want het is gratis en je gaat zoooo veel leren.
Nou houd ik wel van een uitdaging, hoor, maar de meeste challenges zijn ook niet eens echt een uitdaging. Of het nou gaat om money-flow, ochtendrituelen, de wet van aantrekking, opruimen/minimaliseren. Ik heb ze wel gezien.

Het is nog gevaarlijk ook,

al die gratis challenges. Vele challenges zijn gericht op ondernemers. En er komen zo veel challenges voorbij, dat je als ondernemer ook nog gaat denken dat je zelf een gratis challenge moet gaan aanbieden. Hetzelfde moet gaan doen als al die anderen.
Of je krijgt het gevoel dat je aan al die challenges mee moet doen. Want je kunt veel leren, en het is nog gratis ook! Toffe tip: niet doen. Het is ontzettend afleidend en het brengt je weg van jouw doel. Het leidt je af van jouw eigen fantastische talent, van jouw eigen eigenheid en van dat waar je goed in bent en zo veel mensen mee kunt helpen.

Even checken

Je kunt met het volgen van een gratis challenge wel even checken of diegene écht iemand is met wie je wilt werken. Dus als je diegene eigenlijk al in de arm zou willen nemen, maar je kent hem of haar nog niet echt. Dat zou de enige reden kunnen zijn om een gratis challenge te volgen. En aan het eind van zo’n challenge komt toch altijd een aanbod. Die je wellicht al had willen hebben.

Inspiratie

Zelf geef ik dus geen gratis challenge. Daar doe ik niet aan. Ik doe wel aan inspiratie. In real life en op een mooie natuurlijke locatie. Om samen geïnspireerd het nieuwe ondernemersjaar in te kunnen gaan. Niet gratis, maar wel voor een zacht prijsje. Als je denkt dat je daarbij aanwezig wilt zijn, laat het me weten!
Ben je al geïnspireerd, misschien wil je dan wat inspiratie met de wereld delen? Lijkt me leuk jouw inspiratie te lezen!

Op een geïnspireerd en eigen-wijs nieuwjaar.

Petra - Toffe Ondernemers Nederland
Shares

 

 

Check hier of hier voor de nieuwjaars inspiratiemiddag voor ondernemers.

Shares
Share This